Van Newtown naar Carlisle, 5e dag (15 km) - Reisverslag uit Carlisle, Verenigd Koninkrijk van Dik Daub - WaarBenJij.nu Van Newtown naar Carlisle, 5e dag (15 km) - Reisverslag uit Carlisle, Verenigd Koninkrijk van Dik Daub - WaarBenJij.nu

Van Newtown naar Carlisle, 5e dag (15 km)

Door: Dik Daub

Blijf op de hoogte en volg Dik

22 Mei 2011 | Verenigd Koninkrijk, Carlisle

Het lam zit nog dwars, dus nemen we een uitgekleed full english breakfast. We moeten maar 15 km vandaag, om wat tijd over te hebben om in Carlisle rond te kijken. Het regent hard. Om 10 uur wordt het minder en nemen we afscheid. Het waait nog steeds hard. Af en toe een bui. Niets meer van een Wall te zien, behalve de bordjes van het Path. Door de regen is het pad vaak modderig, maar de omgeving soms best leuk (foto). We komen te lopen langs de river Eden. Ook leuk, maar fotograferen moeilijk door de regen en de wind. Tegen 4 uur zijn we in Carlisle. Na wat vragen vinden we onze B&B Abberley House in Victoria Place. In die straat zien we veel B&B’s. Onze kamer en doucheruimte is klein, maar de bedden zijn goed. Het weer knapt op als we Carlisle gaan verkennen. Eerst moet ik ponden pinnen (foto). Dan gaan we naar het station om te kijken hoe laat de treinen naar Newcastle gaan. We kopen daar een kaart waarmee we na Bowness verder kunnen. Bij het station staat de Citadel waar de rechtbank zetelt (foto). Daarna lopen we via het centrum (het is zondag, dus de winkels zijn gesloten) naar de kathedraal (foto). Carlisle Cathedral is de zetel van de Anglicaanse bisschop van Carlisle. Het is de op een na kleinste (na Oxford) kathedraal van Engeland. Het ligt op een prachtige rustieke plek. Dan wandelen we naar het kasteel (foto), maar we gaan er niet binnen. Er staat een gure wind. Er is een Costa in het centrum en daar genieten we van een heerlijke cappuccino. We willen Indiaas eten en van de eigenaar krijgen we een aantal adressen. We gaan naar de dichtstbijzijnde (Bari in de Marketstreet). We eten er middelheet zodat het pilsje nog beter smaakt (foto). Met een code kunnen we onze B&B in en om 21.30 slapen we.

Dik

Samen met mijn vriend (én buurman) Kees ben ik in 2006-2008 in 4 etappes van huis naar Santiago gelopen. We hebben dat als een geweldig avontuur ervaren. Verleden jaar, in mei 2011, hebben we de wandeldraad weer opgepakt door het Hadrian's Wall Path te lopen van Newcastle naar St. Bees. Dit jaar 2012 willen we in mei de Coast-to-Coast Walk van St. Bees naar Robin Hood's Bay gaan lopen. Ook die wil ik laten volgen via dikdaub.waarbenjij.nu. Om de thuisblijvers meer up-to-date te informeren met tekst en foto's heb ik een prepaid smartphone aangeschaft. Mijn hoop is dat er voldoende tijd en gelegenheid is om de site via WiFi dagelijks van nieuwe tekst en foto's te voorzien. Als proef wil ik in april een vakantie van een week van Ine en mij naar Zwitserland via deze site laten zien.

Actief sinds 23 Aug. 2006