Donderdag 10-5 naar Ennerdale Bridge
Door: Dik Daub
Blijf op de hoogte en volg Dik
10 Mei 2012 | Verenigd Koninkrijk, Londen
's Morgens vertrekken we om 9.15 uit St. Bees. Eerst 3 km lopen om de route weer op te pikken. Zoals beloofd regent het. Het zal de hele dag regenen. Dus in volle bepakking met de ponchos. Kamelen worden we genoemd. Foto's nemen is niet mogelijk in de regen. Vanonder een treinviaduct is te zien hoe Kees via een 'stile' over een hek klimt (foto). Er zullen nog honderden hekjes of muurtjes met stiles en hekken volgen. Bij Moor Row is het goed lopen over een in een fiets-/wandelpad veranderde spoorweg (foto onder viaduct vandaan) Het landschap is indrukwekkend. We beklimmen de Dent Hill (325 m). Het is bovenaan gruwelijk moerrassig. Door de druilerige regen zien we weinig. Bij een cairn (= steenhoop opgeworpen om de route te markeren) denken we de top bereikt te hebben. Met de regen in de rug toch maar een foto. Een kwartier later ontdekken we bij de echte top te zijn (foto). We worden ondanks regenkleding behoorlijk nat. Na Dent Hill moeten we bij Ravencrag de steilste afdaling van de gehele C2C doen. Hij is niet alleen steil, maar ook heel lang. Ver in de diepte zien we waar we heen moeten. Later horen we dat iemand daar zijn pols gebroken heeft en dat in het ziekenhuis nog 2 gebroken polsen van de C2C lagen. Om 15.15 zijn we in ons hotel in Ennerdale Bridge. We worden daar aardig met warme koffie ontvangen, terwijl onze schoenen en regenkleding direct naar de droogruimte gebracht worden. Na het eten valt de spanning uit, maar gelukkig niet in de gezellige pub Fox and Hounds. Ze hebben daar bier en WiFi.