Maandag 21-5 naar Grosmont
Door: Dik Daub
Blijf op de hoogte en volg Dik
21 Mei 2012 | Verenigd Koninkrijk, Grosmont
Nu pas even via wifi gelegenheid te reageren op jullie reacties.
Loek & Mia (Kees heeft dat later nog vaak gedacht; ja, de reis is zwaarder dan gedacht), Minka (3x), Dik (bedankt voor advies), Josephine, Gerrit. Wil en Piet, Thea v. B., Hein J. en Rob & Trees heel hartelijk bedankt voor jullie meeleven en steun, ook namens Kees. Geen medelijden natuurlijk, we hebben het goed. Groeten.
Bij ontbijt denk ik marmelade te nemen met Marmite. Bij openmaken van de cup denk ik dat het chocoladepasta is en smeer het royaal op de toast. Smerig, een soort verdikte Maggi. Ipv. het gebruikelijke zeer overvloedige en calorierijke full English breakfest neem ik Scottish kipper.
Slechts 23 km en geen moeilijk terrein. Het is mistig zoals het hoort in de Moors. Vreemd dat het er hard bij waait. Droog, warmer en wat zon was de verwachting. Vertrek 9.50 vanuit de Lion Inn. Mistig en koud (foto). Leuk verkeersbord van overstekend lam (foto). In de Moors loopt Kees 20 m voor mij maar soms zie ik hem niet (foto). Bij een tarn voor Glaisdale (foto) is de mist aardig opgetrokken. 30 min. rust in Cafebar The Arncliffe Arms.
Verder rustige wandeling. Vlak voor Grosmont zien we koeien door de modder verweid worden, dat is nog eens andere koek (foto). Bij het station barst het van de politie. Een vrijwilliger van de spoorwegen blijkt omgekomen te zijn bij werkzaamheden. Ónze B&B Grosmont House is een oud huis uit 1860 met fraaie glas in lood ramen en een heel grote spiegel boven de trap (foto). Het straalt net als de heer en de dame des huizes iets adelijks uit, maar de tand des tijds is duidelijk zichtbaar.
21 Mei 2012 - 21:48
Loek De Jonge:
Hoi Dik en Kees,
Wij blijven het een uitermate zware tocht vinden. Op internet hebben we inmiddels verslagen van anderen gelezen en die bevestigen onze veronderstelling betreffende regen, wind, moder, hellingen en al wat dies meer zei. Maar het eind is in zicht als je de Noordzee zou kunnen zien.
Nog veel goede moed voor de laatste trajecten.
MIA & Loek
22 Mei 2012 - 19:06
Will Bloemen:
Dag Dik,
Lees het laatste reisverslag van gisteren en lees dat je over 2 dagen al weer terug bent.
Ga straks alle verslagen rustig lezen maar wil je nu alvast een goede terugreis toewensen enne een flinke prestatie weer hoor.
Ik zie je wel weer met het stoklopen.
Het ga jullie goed.
Groetjes Will Bloemen Mook -
25 Mei 2012 - 08:09
Pien Van Gaalen:
Leuk Dik om je zo te kunnen volgen. Ik wens je veel succes en vooral wandelplezier op je tocht.
Mooie foto's bij je verslagen.
toi, toi, toi
groetjes,