Woensdag 9-5 naar St Bees
Door: Dik Daub
Blijf op de hoogte en volg Dik
10 Mei 2012 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Het is prachtig weer en we besluiten het stuk naar Sandwith al te gaan lopen. Gouden greep, schitterend gebied langs de steile rotskust en prachtig weer, en geen rugzak. Nadeel van zon is dat fotograferen heel moeilijk is met smartphone, het scherm is een spiegel.
Van de B&B (foto) naar het strand is een kleine 2 km. We passeren het beeld van St. Bega in haar bootje (foto). Het is een Ierse princes die ontsnapt is uit een gedwongen huwelijk. Ze landt hier en bouwt een klooster. De landeigenaar zegt dat ze het benodigde land voor niets mag hebben als het bedekt wordt met sneeuw op een zomerse dag. Natuurlijk gebeurt dat. Twee dagen later zal Kees zeggen dat dát hier geen wonder is.
We beginnen bij het punt 0 mijl, aangegeven met een groot bord (foto). Dik zoekt een steen uit de Ierse Zee (foto) om die later in de Noordzee te gooien (zie 22-5). Dan omhoog de klif op. Vanaf een oud goastguard station zien we het eiland Man liggen (foto). Rustig wandelen we over de kliffen naar het noorden (foto). Langs de route zijn drie met hekken beveiligde Bird Observation Points. Lang blijven we daar naar de vogels staren (3 foto's). Daarna passeren we het St. Bees Lighthouse (foto) en Coastguard Station (foto).
Even voor het punt waar we de Ierse Zee verlaten staat "de eenzaamste bank van de C2C route" (foto). Bij Birkham's Quarry (= steengroeve) buigen we af naar het oosten op weg naar de Noordzee. Iemand heeft een vreemde voorstelling daarvan (foto). Het weer betrekt als we in ons eindpunt Sandwith aankomen. Er is daar zelfs een pub Dog & Partridge (foto).
We moeten wel 3 km extra terug lopen vanaf de route binnendoor naar St. Bees. Het begint te regenen. We willen de deurboog (foto) van de oude kathedraal van St. Bees bezichtigen. Een echtpaar is net van plan de kathedraal te openen om er aan het werk te gaan. Zij heeft als nanny een half jaar bij Bernhard en Juliana gewerkt. Hij laat ons graag de kerk zien. We eten zoals vorig jaar in de pub (zij zeggen poeb). De paar mensen aan en achter de bar zijn praatgraag maar moeilijk te verstaan. Op tijd naar bed.
10 Mei 2012 - 10:31
Minka:
Ah, jullie zijn begonnen.
Wat een prachtig stationnetje zeg! Hopelijk krijgen jullie nog veel meer zon.
Veel plezier. -
10 Mei 2012 - 12:32
Dik (jr):
Goede reis.
MOCHT de zon weer schijnen en je wil tegen de zon in een foto maken van een voorwerp niet te ver weg, forceer dan je flitser.