Van ferry naar Newburn, 1e dag (28 km)
Door: Dik Daub
Blijf op de hoogte en volg Dik
18 Mei 2011 | Verenigd Koninkrijk, Newburn
We lopen verder. Na enige tijd bereiken we de Tyne en blijven daar langs lopen. Om 13.30 zijn we in Newcastle. We bewonderen de futuristisch vormgegeven Gateshead Millennium Bridge (foto). Deze beroemde brug, die ook wel de ‘knipoog-brug’ genoemd wordt, werd in 2001 onthuld, en is sinds 2007 te vinden op het Britse 1 Pond-muntstuk. Als een knipoog scharniert de brug open om de weg vrij te maken voor passerende schepen. Aan de overkant (zuidoever) zien we The Sage, een muziekcentrum in Gateshead (dezelfde foto). Het opmerkelijke gebouw van glas en roestvrij staal opende zijn deuren in 2004. Buiten een eethuisje drinken en eten we wat (foto). In de buurt pin ik engelse ponden, want met euro’s doen we hier weinig. 14.15 gaan we verder. Het is mooi weer, afgezien van de harde tegenwind. We verlaten vandaag de Tyne niet meer, maar het mooie weer verdwijnt. Het is in de stromende regen als we in Newburn de Keelman’s Lodge, ons hotel voor vannacht, bijna nog voorbij lopen. Het is een sfeervol oud gebouw, vroeger een brouwerij, nu een micro-brouwerij. Ons mooie slaapvertrek is in een bijgebouw. We eten niet geweldig, maar wel gezellig in de serre.