Donderdag 17-5 naar Reeth - Reisverslag uit Reeth, Verenigd Koninkrijk van Dik Daub - WaarBenJij.nu Donderdag 17-5 naar Reeth - Reisverslag uit Reeth, Verenigd Koninkrijk van Dik Daub - WaarBenJij.nu

Donderdag 17-5 naar Reeth

Door: Dik Daub

Blijf op de hoogte en volg Dik

19 Mei 2012 | Verenigd Koninkrijk, Reeth

Donderdag 16-5 18,5 km naar Reeth.
HELAAS VEEL PROBLEMEN MET WIFI, IHB. MET OPLOADEN VAN FOTO'S.
Uit raam van kamer kijken we uit op rode telefooncel en een paar schaapjes. Het miezert als we om 9.30 uit prima B&B vertrekken. Vandaag nemen we de gemakkelijke route door het Swale dal. Bij Keld dalen we direct af naar de Swale met bruggetjes en watervallen (foto). Het Swale dal zal met mooi weer een zeer vriendelijk gezicht zijn, met regen is het nog best leuk (foto).
De andere route gaat door een gebied met restanten van de vroegere florende loodmijnen hier. Op onze route zien we nog ergens een ruine van een loodmijn (foto).
Wat op deze dag langs de Swale opvalt zijn de zeer nauwe doorgangen in de muurtjes (foto). Bij het gehucht Ivelet worden een koppel schapen (foto) over een fraai bruggetje over de Swale (foto) gejaagd. Zoals overal ook hier die merkwaardig gelijnde muurtjes (foto).
In Gunnerside drinken we wat in Kings Head. Niet zo best, de slome kelner had weinig interesse ons te bedienen. We lopen verder maar aarzelen links af te gaan en gaan over gewone weg verder. Ik wil wel weer terug maar Kees vindt het heerlijk. Vele km's later komen we in Healaugh op het pad terug wat betekent een modderig pad vlak langs de Swale. Die rivier is wisselend, soms heel wild stromend, soms zo vlak als een meer, dan weer met een groot kiezelveld (foto).
Om 15.30 zijn we in Reeth in onze pubb The Black Bull (foto). Reeth is een flink plaatsje (foto) met vele mogelijkheden tot overnachten. We lopen wat rond en drinken een lager in het Buck Hotel. Het is een prachtige oude pub met een grote brandende haard. Onze Canadees Bruce komt binnen. We kletsen met het Amerikaanse stel uit Californië.
Terug in de Black Bull komen Brian en Peter binnen. We eten gezamenlijk. Ik vergeet het tijdsverschil om het thuisfront te bellen. We kennen nu al vele wandelaars tenminste van gezicht. Iedereen spreekt elkaar aan. Het is best gezellig.

Dik

Samen met mijn vriend (én buurman) Kees ben ik in 2006-2008 in 4 etappes van huis naar Santiago gelopen. We hebben dat als een geweldig avontuur ervaren. Verleden jaar, in mei 2011, hebben we de wandeldraad weer opgepakt door het Hadrian's Wall Path te lopen van Newcastle naar St. Bees. Dit jaar 2012 willen we in mei de Coast-to-Coast Walk van St. Bees naar Robin Hood's Bay gaan lopen. Ook die wil ik laten volgen via dikdaub.waarbenjij.nu. Om de thuisblijvers meer up-to-date te informeren met tekst en foto's heb ik een prepaid smartphone aangeschaft. Mijn hoop is dat er voldoende tijd en gelegenheid is om de site via WiFi dagelijks van nieuwe tekst en foto's te voorzien. Als proef wil ik in april een vakantie van een week van Ine en mij naar Zwitserland via deze site laten zien.

Actief sinds 23 Aug. 2006