Vrijdag 20-4 Naar Bern
Door: Dik Daub
Blijf op de hoogte en volg Dik
20 April 2012 | Zwitserland, Bern
Ine nog 37,8 °C, niet ziek. In ontbijtzaal uitzicht op Matterhorn (4478 m) in de volle zon, prachtig (foto). We verlaten ons hotel Primavera (foto). We lopen naar het station. Je moet over de rivier Vispa die door Zermatt stroomt (foto). Omdat Zermatt autovrij is rijden overal meestal rode elektrische taxi's en kleine vrachtauto's (foto). Ook zien we veel skiers rondlopen (foto's). Er zijn ook opvallend veel wintersportwinkels (foto). Het mooiste uitzicht op de Matterhorn heb je in Gornergat (3089 m), dat met de tandradbaan bereikbaar is. Ons voornemen is met die tandradbaan (foto) omhoog te gaan. Helaas wordt Ine op weg naar het centrum niet lekker en laten we dat idee schieten. Op een bankje in de zon bij het station (foto) herstelt ze enigszins. Het is er gezellig. Ook komen luxe koetsen aan (foto). Als de trein aankomt gaan we daar in, vandaag 3e dag 1e klas (matterhorn gotthardbahn). Onderweg naar Visp redelijk weer, en ook mooie plaatjes onderweg (foto's).Voor we in Visp zijn, waar we moeten overstappen, is het zwaar bewolkt. We bellen Josephine in welke trein we zitten
Zij wacht ons op in het station van Bern (foto). 2 Bushaltes en 100 m lopen zijn we bij het appartement van Josephine & Javier (2e verdieping). Na bekijken daarvan en bijkletsen doen we boodschappen in een grote Migros. Leuk zo'n grote winkel te zien met allerlei zaken die je bij ons niet ziet. Josephine maakt een heerlijke maaltijd klaar.